ANIMACIÓ LECTORA: Teresa Durán i Rosa Serrano

Teresa Durán

Resultado de imagen de teresa duranTeresa Durán va nàixer l'any 1949 a la ciutat de Barcelona. Es tracta d'una escriptora, divulgadora, traductora i il·lustradora, entre altres, la qual destaca per la seua feina en quant al món de la literatura infantil es refereix. Gràcies al domini d'altres llengües, ha pogut traduir obres com Contes per telèfon de Gianni Rodari o Els últims gegants de François Place. També ha treballat com a professora de disseny, llibretera, dramatitzadora cultural, rondallaire, conferenciant, redactora, compaginadora i publicitària entre altres treballs. La temàtica de la seua obra és l'amistat i les aventures, les diferents personalitats, els idiomes del món, les sensacions, i l'amor i l'estima. Algunes de les seues obres més rellevants són: Joanot de Rocacorba (1983), A les fosques (1989), La família Tastets (1990), El primer gegant (1995) i Secrets de la selva fosca (2001).

L'animació lectora d'aquest grup ha començat amb un programa de televisió, en el qual, la invitada especial era Teresa Durán. D'aquesta forma la pròpia autora ens parlava sobra la seua vida i sobre la seua professió, incloent una cridada telefònica d'un espectador i algunes preguntes sobre les seues obres. Més tard, hem pogut gaudir d'una representació teatral que recollia fragments de cada una de les seues obres, i que començava amb una Teresa xicoteta que sen anava a dormir i començava a somiar.

M'ha paregut una animació breu i senzilla, la qual seria molt apropiada per a realitzar a classe amb els nostres alumnes. La realització de la representació teatral d'alguns dels fragments de les seues obres ha sigut molt ràpida i divertida, per tal de cridar l'atenció dels alumnes. El decorat i les disfresses representaven molt bé cada una de les escenes, i les interpretacions han sigut molt bones. En conclusió, ha estat una bona animació lectora.

Rosa Serrano Llàcer

Rosa Serrano Llàcer (1945) és escriptora de narrativa infantil, traductora i editora valenciana. En 1990 posa en marxa l'editorial Tàndem Edicions, on va ser editora. Va fer una adaptació de les rondalles d'Enric Valor i a més, va ser l'editora de la seua obra literària completa. Així, Rosa va escriure Les converses amb un senyor escriptor i l'estudi divulgatiu Noves lectures de les rondalles valencianes. Algunes de les seues obres són La paraula és una aventura, El quadern de Júlia, David està malalt, El vell mariner i Paraules de vidre.



Resultado de imagen de amanida de bruixesL'animació lectora d'aquest grup ha començat amb un joc per grups per tal de conèixer la vida de l'autora i algunes dades sobre les seues obres. Hem jugat per grups de cinc o sis persones, i cada un dels grups teniem un color representatiu. D'aquesta forma, anàvem guanyant punts a mesura que acertavem les preguntes sobre l'autora. Més tard, hem pogut gaudir de dues representacions de les seues obres més destacades: Papers secrets i Amanida de bruixes.

M'han agradat molt les reprentacions teatrals, ja que m'he quedat amb ganes de sentir més. Eren divertides i atractives Per altra banda, la decoració era molt cridanera, ja que la classe estava ambientada amb teranyines, aranyes i molta foscor, per donar aspecte de misteri, molt acertat per la representació sobre les bruixes.

En conclusió, crec que aquesta animació agradaria molt als més menuts, i sobretot als que estiguen interessats en els llibres de misteri, ja que la representació ha sigut molt divertida i ha estat molt ben ambientada. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Poemes paral·lels

Un conte embastat

ANIMACIÓ LECTORA: Teresa Broseta i Fina Masgrau