ANIMACIÓ LECTORA: Teresa Broseta i Fina Masgrau

Teresa Broseta

Imagen relacionadaA la classe d'avui el meu grup i jo hem realitzat l'animació lectora sobre Teresa Broseta, qui va nàixer a Valencià a l'any 1963. La seva infantesa va estar envoltada de llibres i de paraules, ja que son pare va ser locutor de ràdio i actor. El seu avi també va ser autor, actor i director de teatre, i per aquesta raó, ella va assistir a moltes representacions de teatre. Es va llicenciar en Pedagogia en 1986 i en 1993 en Filologia Hispànica. Va començar a escriure abans de l'adolescència, quasi sempre poesia i alguns relats breus. Actualment, escriu poesia infantil, juvenil i per a adults. Va obtenir en 2001 el premi Carmesina, amb la seua obra infantil La botiga del Carme.


Per començar la nostra animació lectora, una component del grup ha fet de Teresa Broseta i ha parlat sobre la seua vida professional. D'aquesta forma "la pròpia autora" ha introduït la representació de tres obres que hem seleccionat: El gall despistat, Bruixots per un dia i La casa que fa cantonet. Per a la primera obra, El gall despistat, adreçada a xiquets més menuts, hem realitzat un teatre d'ombres, i per a les dos últimes obres, Bruixots per un dia, i Una casa que fa cantonet, que són per a xiquets de a partir de 9 anys i de a partir de 12 anys, hem realitzat una petita adaptació teatral dels contes originals.

                                  Resultado de imagen de el gall despistat             Resultado de imagen de bruixots per un dia               Resultado de imagen de la casa que fa cantonet


Personalment crec que hem aconseguit el nostre objectiu, i les representacions de les obres han estat com teniem planejat. A més, el decorat, les disfresses i els objectes que hem utilitzat a les tres obres han estat acertats, ja que finalment hem aconseguit ambientar les tres obres adequadament, amb sons i músiques. El que més ens preocupava era el fet de saber-se els diàlegs ja que es una feina molt complicada i és una part molt important per tal que el públic entenga el que està passant en escena. Però finalment no hem tingut cap problema i el resultat ha sigut el esperat.

Considere que aquesta seria una bona forma d'animar als xiquets a llegir aquestes obres, ja que els teatrets són una manera de cridar la seua atenció, a més de ser divertits i senzills.



Fina Masgrau

Per altra banda, el altre grup ha realitzat l'animació lectora sobre Fina Masgrau. El meu grup i jo no hem pogut acudir a aquesta ja que es trobavem realitzant el decorat de la nostra pròpia animació, però a continuació vaig a parlar-vos sobre l'autora i sobre algunes de les seues obres més importants.

Resultado de imagen de fina masgrau
Fina Masgrau va nàixer a Banyoles a l'any 1953. Va cursar els seus estudis en l'escola universitària del professoral de Barcelona. S'ha dedicat activament a la literatura infantil, tant en l'organització de cursos i seminaris com en l'àmbit de la creació: escrivint històries per a xiquets i materials per a l'ensenyament de la lectura i l'escriptura.

A més a més, l'any 1991 va rebre el Premi de la Crítica Serra d'Or amb el llibre Marieta i el telèfon (1990). Els gèneres que utilitza principalment són la narrativa infantil i la poesia. També, utilitza els rodolins per tal de donar musicalitat i ritme als seus texts, i així facilitar la memorització dels més petis.

Cal dir que té una col·lecció anomenada Xino-Xano (1992) en la qual es busca donar suport a la lecto-escriptura mitjançant contes que treballen diferents grafies, i un altra col·lecció anomenada La rata Marieta (1990-2008) que consta de 23 títols que parlen de vivències de l'autora quan era menuda. En aquesta, es presenta a la protagonista en situacions quotidianes, tractant els diferents centres de interés. 
  
Resultado de imagen de xino xano fina masgrau             Resultado de imagen de la rata marieta

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Poemes paral·lels

Un conte embastat