ANIMACIÓ LECTORA: Jules Verne i Francesc Gisbert

A la classe de hui hem començat amb les animacions lectores. El primer grup en fer l'animació lectora ens ha parlat de Jules Verne.

Jules Verne

Resultado de imagen de jules verneJules Verne va nàixer el 8 de febrer de 1828 a França, va ser escriptor, poeta i dramaturg, i estudià filosofia i lleis a Paris. Va escriure alguns poemes i obres de teatre sense massa èxit de forma que es va dedicar a ser professor. Va viatjar per tot el món, es va casar i va tindre un fill. Algunes de les seues obres més conegudes són Els fills del Capità Grant (1867), Miguel Strogoff (1877), Cinc setmanes amb globus (1963) i El far de la fi del món (1905).  

Per tal que coneixerem un poc sobre la vida del autor, les nostres companyes ens han presentat al propi autor Jules Verne (una d'elles estava disfressada de Jules Verne i era qui l'encarnava), i més tard, ens han mostrat un vídeo que tractava sobre el conegut programa de televisió Boom, on els concursants (elles mateixes) estaven contestant preguntes sobre la vida de l'autor.

Per últim, han realitzat una representació teatral d'una de les obres més conegudes d'aquest autor: La volta al món en vuitanta dies (1872). En la història, Phileas Fogg, un ric cavaller londinenc realitza una aposta on posa en joc la meitat de la seua fortuna: disposa de 80 dies per a fer una volta al món.

Resultado de imagen de la volta al mon en 80 diesL'animació ha sigut curta, senzilla i fàcil de seguir, ja que ha constat de tres parts molt clares i ben diferenciades. El que més m'ha agradat ha sigut la representació teatral de l'obra, ja que ha sigut molt divertida i estava molt ben organitzada. A més, han emprat decorat, música, sons i disfresses per tal de caracteritzar els habitants dels diferents països del món. El llenguatge emprat ha sigut correcte encara que ha hagut alguna errada en el vocabulari. En conclusió, ha estat completa i cumplia tots els requisits d'una animació lectora, per tant pense que seria una bona forma d'animar als xiquets i xiquetes a llegir els llibres de Jules Verne.



Francesc Gisbert

Resultado de imagen de francesc gisbert alcoyEl segon grup que ha realitzat l'animació lectora avui ens ha parlat de Francesc Gisbert, qui va nàixer a Alcoi a l'any 1976, i va estudiar Fililogia Catalana a la Universitat d'Alacant. És mestre, escriptor, e investigador en cultura popular, didàctica i foment de la lectura. Les seues obres s'adreçen a tots els públics, i es caracteritzen per l'aparició dels mateixos personatges en diferents obres. A més, és interessant la recreació que fa de l'imaginari col·lectiu valencià mitjançant monstres i altres criatures malèfiques com dimonis i butonis. 

Per començar l'animació lectora i per tal que coneixerem un poc sobre la vida de l'autor, els nostres companys han realitzat el joc televisiu Pasapalabra, on els concursants erem nosaltres en grups de cinc persones, i haviem de contestar informació sobre l'autor.

Resultado de imagen de quantes rondalles francesc gisbertMés tard, han realitzat una representació teatral sobre una obra de l'autor anomenada Quantes rondalles, que es tracta d'un llibre que arreplega diverses rondalles que un avi conta als seus nets i es troba estructurat en estacions.

Cadascun dels personatges anava caracteritzat i havia un narrador qui era el que contava la història, mentrestant els demés personatges interaccionaven. Han emprat objectes i algunes disfresses per tal de caracteritzar els personatges. 



Per últim, el joc de Pasapalabra ha continuat i aquesta vegada ha sigut sobre informació sobre l'obra. La classe estava dividida en grups de cinc persones i cada vegada que encertavem una pregunta guanyavem un punt, a forma de concurs. 

M'ha paregut una bona animació lectora per tal que els xiquets vullguen llegir el llibre, a més han afegit la seua pròpia proposta didàctica com bé ha sigut el joc del Pasapalabra, per tal que els lectors s'apropen al coneixement de la vida i l'obra de l'autor. Pense que podria agradar als xiquets i seria una bona forma d'introduir-los a la lectura. A més, el llenguatge era senzill, i adequat. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Poemes paral·lels

Un conte embastat

ANIMACIÓ LECTORA: Teresa Broseta i Fina Masgrau